2 Ekim 2016

Elmalı Kurabiye

Besin değeri ve lif içeriği yüksek bir meyva olan elma, kalorisinin düşük olması ve kolay ulaşılabilirliği nedeniyle yoğun olarak tüketilen bir gıda. Bu özelliğinin yanı sıra neye dahil olsa lezzet veriyor. 

Elmalı kurabiye de, elmayı değerlendirmenin en güzel yollarından biri. Neredeyse elma çeşidi kadar elmalı kurabiye tarifi var. Bu entryde de benim yöntemimi okuyacaksınız, umarım beğenir, keyifle tüketirsiniz.


Malzemeler:

İçi için;
  • 4 orta boy elma
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Hamuru için;
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 150 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için;
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Elmaları rendeleyip şeker ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın tarçın ve ceviz içini de ekleyerek yaklaşık bir dakika kadar hep birlikte pişirin.
  2. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına, yoğurdu, pudra şekeri ve yumurtayı ilave edin ve kremamsı bir hamur yapın. 
  3. Bu hamura bir kapta eleyerek birleştirdiğiniz kuru malzemeleri ekleyin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
  4. Dinlendirdiğiniz hamurdan aldığınız küçük parçaları  merdaneyle açarak bir kalıpla dilediğiniz şekilde kesin.
  5. Şekil verdiğiniz hamurun ortasına elmalı karışımdan koyun ve son şeklini vererek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Kurabiyelerinizi, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin.
  7. Üzeri kızarınca fırından aldığınız kurabiyelerini soğutun ve üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder